Emergència climàtica i protecció del territori

La imprescindible reconversió de l'urbanisme i dels programes d'infraestructures

"La publicació en 1972 del famós informe Els límits del creixement (Meadows, Meadows i Randers, 1972) va contribuir a establir els fonaments d’un nou escenari mediambiental, presidit ara per la lluita contra el canvi climàtic. Va ser un treball d’anticipació, com assenyala Emilio Santiago Muiño (2016), realitzat amb la tecnologia més avançada del moment, que plantejava diferents escenaris d’evolució de les societats industrials.

Les seues conclusions indicaven que els límits del creixement serien sobrepassats en algun moment del segle XXI si seguien les tendències en curs, referides al creixement poblacional i a l’augment de la producció industrial i de la contaminació". 

Un article de Joan Olmos, enginyer de Camins que ha exercit també de professor titular d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València i amb qui poguérem conversar el passat mes de febrer en la presentació a Ca Revolta del seu llibre La reconquesta de l'espai públic. València, els nostres carrers i les nostres places, acompanyat per la periodista Laura Ballester i l'arquitecte Carles Dolç.

Podeu llegir-lo sencer en el número 105 de la revista Mètode, que publica la Universitat de València.
Odoo • Text i Imatge