Visita zapatista a Europa

Pots col·laborar adquirint el joc de taula "Zapatistas"

VISITA ZAPATISTA A EUROPA

Gira Europea per la Vida 2021

160 persones pertanyents al EZLN al CNI (Congrés Nacional Indígena), al capdavant de Pobles en Defensa de la Terra i Aigua Morelos Pobla Tlaxcala, el 80% dones, estaran de visita per Europa entre els mesos de juliol i setembre, si la pandèmia ho permet.

Aquesta visita està coordinada en l'àmbit europeu per les organitzacions de solidaritat amb Mèxic i Chiapas que es troben articulades i conformen Europa Zapatista. També existeix una coordinació específica a l'estat espanyol.

Al País Valencià s'acolliran 4 persones per a una trobada i una gira que s'està organitzant entre diverses entitats i en coordinació amb Europa Zapatista. Per a finançar el viatge i l'estància d'aquestes persones i la resta que vindran a Europa, han sorgit diverses iniciatives. Una d'elles ha sigut crear el joc de taula “Zapatistas” (*), un joc col·laboratiu en el qual hem d'aconseguir les 13 demandes zapatistes en un caragol. Les comandes per al País Valencià es poden fer fins al dia 31 de gener de 2021 via juegodemesa.subcomision@gmail.com i tenen un preu de 40 euros.

Contacta i ajuda'ns a finançar el viatge zapatista!


(*) PROPOSTA DE JOC DE TAULA "ZAPATISTES"

Un joc col·laboratiu, on els qui juguen no competeixen entre si sinó que col·laboren per assolir les 13 demandes zapatistes: terra, treball, sostre, alimentació, salut, educació, democràcia, llibertat, justícia, independència, pau, informació i cultura.

Per a això, els que juguen hauran de decidir com gestionar els seus Caragols gràcies a les bases de suport homes, bases de suport dones, brigadistes, etc, i fer front a amenaces com a projectes assistencialistes del mal govern, paramilitars, megaprojectes, desastres naturals, militarització, etc.

La dinàmica de el joc consisteix a decidir com assignar a la població i els recursos de cada Caragol a la producció d'aliments, serveis de salut, escoles, etc, tenint cura de complir les 13 demandes amb uns recursos limitats (ací rau la dificultat del joc) i amb la possibilitat de comptar amb el suport de la resta de persones que juguen, el que representa el suport entre Caragols. A més, cada vegada que s'aconseguesca la paritat entre dones i homes al realitzar una tasca, s'aconseguiran més beneficis que si no s'aconsegueix la paritat.

Un dissenyador de jocs de taula (Pablo Garaizar autor de Moon I, Archers of Nand II) s'encarregaria del disseny del joc de forma voluntària. La gràfica del joc la farà el Gran Om III.

El joc seria multilingüe per poder distribuir-lo per tot Europa i pel territori zapatista. És a dir, hi hauria una única edició amb instruccions en els diferents idiomes europeus i del territori zapatista (tseltal, tsotsil, ch'ol i tojolabal).

LA PROPOSTA ECONÒMICA:

La proposta és imprimir-ne 1.500 unitats i vendre-les a través dels col·lectius de solidaritat a un preu de 40 € la unitat. En un primer càlcul (aproximat) el cost de producció de cada unitat (impressió + costos d'enviament a les capitals europees) estaria pròxim als 14 €. Per això s'obtindria un benefici aproximat de 26 € per joc. Si es venen tots, obtindríem 39.000 € que es destinarien íntegrament a sufragar les despeses de la gira zapatista a Europa.

La inversió inicial necessària és (aproximadament) de 21.000 €, que avançaria Lumaltik.