Una altra mirada.
Perspectives des de l'art

Odoo - Prova 1 a tres columnes

Teatre performance 'La Llorona'
Presentació del llibre 'Putas migras'

Una reflexió teatralitzada sobre la violència institucional a criatures i mares pels serveis de Protecció de menors i les conseqüències d'un colonialisme que duu el racisme a les institucions europees i aboca a la judicialització de les maternitats no blanques ni legals, i de les infàncies migrants. A càrrec de Linda Porn, artista multidisciplinar, treballadora sexual i activista.

Després, una conversa sobre el llibre Putas Migras  (Ona ediciones), amb Linda Porn i Nene Putx. Les complexes realitats de les treballadores sexuals migrants a Europa. Racisme, colonialisme i fronteres, estereotips de bellesa blanquejats i homogenitzats per al plaer..., són realitats que cal denunciar.

"Para contar hay que vivir. Y aquí se vive contando, para ello emergen tres textos-testimonios-análisis sobre la vivencia del trabajo sexual atravesada por el colonialismo, el patriarcado y el racismo. Textos que están aquí para ser escuchados, que nos desafían en lo que supuestamente sabemos de estas sociedades organizadas con la lógica homogénea de lo occidental."

Solidaritat amb el poble sahrauí

Acte literari en solidaritat amb el poble sahrauí.

Organitzat en col·laboració amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i presentat per Mercé Viana (AELC) i Josep Martínez (Ca Revolta).

Fou un acte de suport al poble sahrauí, que malgrat tots els oblits, traïcions i violències a què ha estat sotmès des de l’any 1975 continua defensant la seua independència.

Convidàvem a llegir o recitar textos relacionat amb el poble sahrauí o amb els temes que se’n deriven, com ara:
- Resistència.
- Sobreviure.
- Arrelament/desarrelament.
- Territori.
- Perseverança.
- Solidaritat...

Ací podeu llegir una mostra dels poemes que s'hi recitaren.

Algunes imatges de l'acte.
Odoo - Prova 3 a tres columnes

Els drets socials

Picadeta amb excusa: Els drets socials no arriben, amb Fem Xarxa (Espai Social de Ca Revolta)

Una representació teatralitzada de com els drets socials que es contemplen en la legislació social autonòmica i el seu desenvolupament en l'àmbit local es veuen soscavats per una burocràcia administrativa i en alguns aspectes vuitcentista incapaç de gestionar que els drets arriben als seus beneficiaris, en particular als sectors socials més vulnerables.

Aquesta ha estat la primera activitat del nou col·lectiu, d'aquesta casa, Fem Xarxa i que vol assumir la tasca d'impulsar l'espai social de Ca Revolta com a fòrum de debat i intervenció en el territori de l'acció social.

Ací podeu veure una imatge de l'activitat.