20 anys del Festival de Poesia Jove

El 10 de maig de 2001 Ca Revolta, que havia obert com a centre social a la tardor de l’any 2000 i que ja havia celebrat unes quantes vetlades poètiques, va acollir el Festival de Poesia Jove. Impulsat, entre altres, per Francesc Calafat i Marc Granell, que uns mesos abans havien publicat l’antologia Dotze poetes joves valencians a Tàndem, el Festival va servir per ajuntar una colla ben extensa de poetes (trenta, exactament), molts d’ells pràcticament inèdits, que van recitar un poema cadascun.

Aquell va ser el primer acte multitudinàriament poètic de Ca Revolta, però no l’últim. El 10 de Santa Teresa ha exercit d’aixopluc i de taverna per a l’expressió lírica de veus de tot arreu del país i més enllà, sobretot arran de la consolidació del cicle Poesia per la Revolta. Aquell festival també va ser important per a molts dels poetes que tot just començaven a mostrar els seus versos.

Alguns d’ells tenen, avui, una trajectòria ben sòlida al darrere. Per això, hem volgut recordar aquell Festival demanant als poetes que recuperen el poema que van llegir en aquella ocasió. Durant els propers dies compartirem els vídeos que ens han arribat. Ens hauria agradat molt més celebrar-ho a la mateixa casa, amb una botella de vi i quatre gots a cada taula, però tot arribarà.

Comencem dilluns 17 de maig de 2021 amb Berna Blanch
Després: Elies Barberà // Eduard Marco // Begonya Mezquita // Alexandre Navarro // Josep Porcar // Josep Lluís Roig // Pau Sif // Sergi Torró // Júlia Zabala
Odoo • Text i Imatge