Acte de presentació del cas de Pego

07/07: amb el Grup de Suport als Encausats

DIJOUS 7 de JULIOL 19.00 h — COL·LOQUI
ACTE DE PRESENTACIÓ DEL CAS DE PEGO

El 18 d’octubre de 2020, el grup feixista “els GandiBlues”, vinculat als Ultra Yomus del València CF, acudí a Pego amb la excusa d’un partit de futbol, a provocar, intimidar i fer apologia de la intolerància. Van proferir cants i feren salutacions feixistes per tot el municipi, on també deixaren pintades. La resposta de la ciutadania fou contundent, tot cridant a una concentració espontània de rebuig.

Unes setmanes després, el 10 i 11 de novembre, la Guàrdia Civil espanyola, detingué 11 antifeixistes, mentre que tres més que estaven “en busca i captura” es presentaren voluntàriament als jutjats de Dénia. El resultat: 14 antifeixistes detinguts, amb penes que van des dels 9 anys fins als 4 de presó, pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, lesions lleus i amenaces.

Fou un acte de provocació claríssim, que mostra les mancances democràtiques que encara patim al País Valencià i el conjunt de l’Estat espanyol, on el feixisme campa lliurement, mentre que l’antifeixisme és perseguit i detingut. En l’informe de la Guàrdia Civil només es fa esment a les actuacions dels antifeixistes i en cap moment es parla de l’actitud provocadora i intimidatòria dels GandiBlues.

Exigim l’absolució de tots i una condemna ferma per part de les administracions, perquè ja ha quedat palesa la posició de la nostra societat contra la bèstia feixista. Contra el feixisme: organització, formació i combat. Cap pas enrere.

El pròxim 7 de juliol, a les 19 hores, a Ca Revolta, presentarem el cas amb
més profunditat i comptarem amb la presència del Grup de Suport dels
encausats de Pego.
Odoo • Text i Imatge