AVE, RODALIES, CORREDOR MEDITERRANI? Llums i ombres del Transport Ferroviari

Febrer de 2022: cicle de tallers

La finalitat d’aquest Cicle de Tallers sobre el sistema ferroviari metropolità de València és l'empoderament social en defensa del territori. A més, està dedicat a aclarir conceptes, plantejar dubtes i a conversar sobre problemes que afecten a la ciutadania valenciana en l’actualitat.

Aquests tallers consistiran en conversacions amb experts com Vicent Torres, Dr en Economia i especialista en ordenació del territori i transports; Joan Olmos, Dr Enginyer de camins i professor d’urbanisme en la UPV i Joan Ramon Ferrandis, ferroviari i membre de la plataforma per la defensa del Ferrocarril de la CGT.  A més a més es realitzaran els debats pertinents, sent aquests oberts als assistents.

El Cicle de Tallers constarà de tres sessions:

_1a. Sessió: 9 de febrer.

El ferrocarril i el sistema de transports. Del Pla de Transport Ferroviari a l’ocurrència de l’alta velocitat. Són sistemes diferents? Quines són les diferències? Xarxa compartida o separada?

_2a Sessió: 16 de febrer.

Què és el Corredor Mediterrani,  De què estem parlant?. Propostes, mites i realitats. Quines són les necessitats. Viatgers i/o mercaderies.

_3a Sessió: 23 de febrer.

La xarxa ferroviària de l’Àrea Metropolitana de València. Necessitats, urgències i prioritats. Les propostes “oficials”: LAV a Castelló, túnel passant i estació soterrada. Propostes alternatives.

L’horari serà el dimecres de 19:00 a 20:30h i es realitzarà de forma presencial en Ca Revolta C/de Santa Teresa, 10 València. Es mantindran les mesures sociosanitàries pertinents i caldrà portar mascareta. Cal remarcar que l’aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Les persones inscrites rebran materials previs de suport per a les sessions.

També hi haurà disponible la modalitat online per a aquelles que no poden assistir presencialment. Rebreu l'enllaç una vegada heu fet la inscripció prèvia.

Inscripció al formulari


La inscripció al cicle és gratuïta per a que siga accessible a tothom. Tanmateix, si vols, pots col·laborar amb un donatiu lliure per a ajudar-nos amb les despeses de l'organització del cicle.

També tenim disponibles per a les persones que ho sol·liciten un certificat d’aprofitament per al cicle complet. Ho podeu sol·licitar al formulari d'inscripció. Es prioritzaran les inscripcions presencials de gent que acudisca al cicle complet.

Odoo • Text i Imatge