Barranc de les Galeries, castell de Borró i monestir de Sant Jeroni de Cotalba

23/04: Colla excursionista

DIUMENGE 23 d'ABRIL 08.30 h — SENDERISME
El barranc de les Galeries, el castell de Borró de Ròtova i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba (la Safor)

Eixida: 8.30 h (a la rotonda de la Pantera Rosa)
Dificultat: Baixa
Durada: 3 hores 30'
Longitud: 8,5 km (ruta circular)
Desnivell: 250 m
Recorregut: la nostra excursió comença en el poble de Ròtova. Des d’ací ens encaminarem cap al barranc de les Galeries, una de les meravelles paisatgístiques de la comarca de la Safor. En una ruta circular d'escassos quilòmetres podem gaudir del riu Vernissa, de les restes del castell andalusí de Borró, un dels principals de la ruta cap a Xàtiva, amb unes perspectives immillorables cap a la vall de Vernissa, i de la Casa dels Garcia, on esmorzarem. Aquesta casa de camp enmig de la muntanya està gestionada des de fa més de 30 anys pel Centre Excursionista de Ròtova, encarregat de la custòdia de dues microreserves de l'entorn declarades per la Generalitat Valenciana: una de flora i una altra de fauna.  

La zona, com gairebé tota la serra Grossa, va patir un devastador incendi el proppassat 2011. Malgrat això, és interessant visitar l'àrea per comprovar els avanços de la recuperació forestal i per observar les mesures per incentivar-la.

L'excursió té, però, altres perles: els aqüeductes de 6 quilòmetres que conduïen l'aigua al convent de Sant Jeroni de Cotalba, la cova de les Rates Penades, protegida de molestes visites humanes amb una tanca i en la proximitat del camí de Borró i, per últim, l'encantador barranc Blanc, amb un altre jaciment arqueològic del paleolític on es localitzaren restes d’Homo sapiens. Fet i fet, Ròtova és una de les poblacions amb major patrimoni arqueològic del País Valencià. 
---
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com
Bo d’ajut: 3/5 euros.

Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb una assegurança pròpia.
Imatge: wikipedia
Odoo • Text i Imatge