Com preveure inundacions de forma sostenible

31/05: tertúlia d'arquitectura

DIMARTS 31 de MAIG 20:30 h — TERTÚLIA D'ARQUITECTURA 

Presentació del treball “Com preveure inundacions de forma sostenible: una investigació sobre com els Sistemes de Drenatge Sostenible (SUDS) poden utilitzar-se per a disminuir el flux màxim al Barranc de la Saleta durant períodes de pluges extremes”, de Laurens Stuijvenberg, estudiant holandés d'International Land and Water Management, que ha col·laborat amb Per l'Horta.

Els habitants d’Aldaia, Alaquàs i Xirivella han sigut afectats per inundacions periòdiques del Barranc de La Saleta, que cada vegada seran més freqüents davant el context de Crisi Climàtica que ens trobem. Les solucions proposades per les administracions es basen sovint en construir canalitzacions de formigó que suposen grans inversions de pressupost públic i la perduda de biodiversitat i la fragmentació del territori. En el cas del Barranc de La Saleta, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha fet una proposta que no és sostenible i afectarà negativament l’Horta de València.

Laurens Stuijvenberg ha redactat una proposta alternativa basada en els Sistemes de Drenatge Sostenible, que no solament incrementen la resiliència de les àrees afectades per pluges extremes sinó que també aporten beneficis per a les persones i la biodiversitat.

I recordeu que cada últim dimarts de mes hi ha tertúlia.
Odoo • Text i Imatge