Connie Fahy. A perspective

11/05: art

DISSABTE, 11 de MAIG, a les 19:30 h — EXPOSICIÓ

De l'11 al 19 de maig de 2024
CONNIE FAHY. A PERSPECTIVE – A RHAPSODY FOR YOU AND ME

L'exposició A perspective – A Rhapsody for you and me de la pintora irlandesa Connie Fahy a Ca Revolta ofereix un captivador recorregut per la pintura intuïtiva d'una artista abstracta contemporània. En la seua obra, s'aprecien influències del gestualisme practicat per artistes associats amb el grup dels “irascibles” de l'abstracció americana de postguerra. A més, Fahy aconsegueix fusionar aquestes influències amb elements del street art dels huitanta, interpretant l'acció de pintar al carrer com una expressió quasi instintiva de la necessitat humana. El seu treball desborda vitalitat i ens convida a reflexionar sobre la intersecció entre diferents corrents artístics en el context actual.

Fahy ens embarca en un viatge emocional i estètic on l'expressió gestual adquireix vida en el llenç a través de pinzellades enèrgiques i una paleta de colors vibrants que irradien vitalitat. La seua tècnica empra el braç com un compàs, canalitzant un gestualisme que es caracteritza per la seua espontaneïtat i emotivitat. En les obres de Connie Fahy, aquesta expressió gestual es converteix en una dansa visual de formes i línies que semblen sorgir directament del seu subconscient. Aquest mètode espontani i sense limitacions preconcebudes reflecteix la influència de l'automatisme, la qual cosa permet que les emocions i sensacions fluïsquen sense restriccions ni censures sobre l'obra pictòrica.

L'espiritualitat es converteix en un element central en l'obra de l'artista que resideix en la comunitat valenciana des de fa més d'una dècada. Cada traç està impregnat d'una profunditat emocional i una connexió amb el transcendental. Les seues pintures actuen com a portals a un món interior, on l'experiència de l'espectador es converteix en un viatge d'exploració de l'espiritual i l'emocional. A través d'un procés creatiu meditatiu i conscient, *Fahy canalitza la seua pròpia energia interior en cada obra, convidant a l'espectador a embarcar-se en un viatge d'autoconeixement i reflexió.
Malgrat les influències de corrents artístics com el gestualisme i l'automatisme, Fahy aconsegueix mantindre una veu artística única i distintiva. El seu estil expressiu, encara que evoca ressonàncies de l'abstracció americana, es distingeix per la seua originalitat i el seu enfocament personal cap a la creació artística. En numerar les seues pintures en lloc de donar-los noms, Connie cerca preservar la puresa emocional i energètica del seu treball, permetent que l'espectador se submergisca plenament en l'experiència visual i sensorial sense la interferència d'etiquetes o interpretacions preconcebudes.

En síntesi, l'exposició de Connie Fahy a Ca Revolta convida a explorar els límits de l'expressió artística i submergir-se en un món d'emocions, espiritualitat i autodescobriment. Les seues pintures, imbuïdes d'un poderós sentit de llibertat i connexió emocional, ens recorden la capacitat de l'art per a transcendir les barreres del llenguatge i comunicar directament amb l'ànima humana.
Odoo • Text i Imatge