De grammatica animalis

22/05: inauguració d'exposició

DILLUNS 22 de MAIG 19:00 h - Inauguració
Es podrà visitar fins al 16 de juny, de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 18 i a 21 h.
 
¿Què o qui són? D'on venen? On viuen aqueixes formidables criatures? I, sobretot, em volen com a berenar? Això és el que el meu benvolgut amic, la meua benvolguda amiga, esbrinaràs en els següents minuts.

Aquesta imprescindible mostra que tens a l'abast dels teus ulls, intitulada, De grammatica animalis, és el primer tractat zoològic, estudi sociològic i antropològic, que s'ha realitzat dels animagrames, eixes formidables criatures, meitat fantàstiques, meitat ridícules, que habiten entre els somnis, les idees conceptuals i intel·lectuals i el poderós món de la imaginació.

La recopilació d'aquestes dades ha sigut laboriosa, i amb alguns dels seus protagonistes –no hem d'oblidar que tots ells són animals salvatges– ha resultat tremendament perillós. Des de la meua infància, aquestes criatures han sigut la meua passió, la meua obsessió, i he anat reunint les dades relatives a ells amb paciència al llarg de tota la meua vida.

Aquesta mostra ha sigut possible gràcies a l'afany aventurer de l'amagatall edicions, la seua àrea de gestió cultural, i també a l'ingent i apassionat treball de *Eneida editorial.

Estem davant una mostra insòlita, que gravita entre l'art, la sensibilitat i la literatura. Ens trobem davant una mostra per a anar a bacs on es conjuguen una reformulació del bestiari i de la poesia visual, una mostra curulla d'humor intel·ligent i salvatge, una experiència inoblidable que espere que abandone en tu una àmplia, sincera i durador somriure.

Que vostés ho passen bé.
Lur Sotuela

Es diu de Lur Sotuela, el seu autor:

Naix a Bilbao en 1978.
Durant la seua infància i primera joventut vagabundeja pel món acompanyant als seus pares i viu a Varsòvia, Lima i Kàtmandu.
Fotògraf, dramaturg, poeta visual i escriptor, ha creat una obra singular en la qual destaquen la novel·la El descubrimiento de la soledad, l'estranya ficció sobre l'amor Cartografía de un sueño, o la poderosa i existencialista novel·la La habitación vacía.
També ha publicat els llibres de relats Los cantos de Lorelei, Los espejos rotos, Una isla cualquiera i Antifatum, i el llibre abismalment híbrid Maldita literatura. El seu treball en l'experimentació i en la profanació de gèneres l'ha portat a publicar De grammatica animalis, un bestiari que transita de l'humor absurd a la poesia visual. La publicació de La noche última, el seu retorn a l'expressió poètica, ens submergeix profundament en un llenguatge i un món únics, fantàstics i al·legòrics.


 

Odoo • Text i Imatge