EN TEMPS INCERTS
Debats per la revolta

Hui tenim un panorama econòmic, social, polític i cultural a nivell global que apunta a un canvi cap a un col·lapse de la civilització.

Ca RevoltaJoventut pel Clima i Per l’Horta volem contribuir a trobar respostes a aquest temps de desorientació i de canvis profunds que ens porten a una catàstrofe ecològica, una creixent degradació de les institucions democràtiques, una major desigualtat entre rics i pobres i la manca de materials i energia. El desordre que travessa el sistema, el recurs a seguir manu militari desenvolupant el procés de globalització, posat en marxa des de fa més de trenta anys, i el perill d'una guerra generalitzada com a extensió de la lògica militarista que, entre altres, representa la brutal invasió de Ucraïna i la barbàrie de les seues conseqüències humanes i de trencament del dret internacional vigent, exigeixen una reflexió profunda.

Ens cal elaborar alternatives en positiu davant dels plans de creixement sense límits com l’ampliació del port de València, la fàbrica de bateries o els macroprojectes fotovoltaics entre altres. Debatre sobre el paper del treball assalariat com a condició única d’una vida digna o sobre el paper del feminisme com alliberador del conjunt de la societat.

En aquest sentit, et convidem a participar en un exercici de reflexió col·lectiva, d’intercanvi d’idees, de propostes i d’escolta d’intervencions molt ben documentades d’experts en les diverses temàtiques que conformen les jornades “En temps incerts, debats per la revolta”, en el mes de maig i que tindrà la continuació en la tardor.

Dijous 12/05/2022
19.00h
Presentació de les jornades, a càrrec de José Albelda

19.15h
Anàlisi i estimació dels recursos, empremta ecològica i material d'una transició energètica en la bioregió Cantàbria-Mediterrani, a càrrec de Javier Felipe

Dijous 19/05/2022
19.00h
Transició ecològica en un món finit, a càrrec d'Andreu Escrivà

Dijous 26/05/2022
19.00h
Aquest acte s'ha traslladat a dijous 02/06/2022 a les 19.00h
Democràcies desordenades. La crisi dels partits i els mitjans de comunicació com a intermediaris de la ciutadania, a càrrec d'Ignacio Sánchez Cuenca 

---------

UNA ALTRA MIRADA. Perspectives des de l'art
Des de diversos àmbits d'intervenció: el teatre, la literatura i el treball social

Divendres 06/05/2022
19.30h
Teatre performance: La Llorona, amb Linda Porn
Col·loqui al voltant del llibre Putas migras

Dimecres 18/05/2022
18.30h
Acte literari: Solidaritat amb el poble sahrauí
Organitzat en col·laboració amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Presenten Mercé Viana (AELC) i Josep Martínez (Ca Revolta)

Dimarts 24/05/2022
19.00h
Picadeta amb excusa: Els drets socials no arriben, amb Fem Xarxa (Espai Social de Ca Revolta)

Us convidem a participar-hi!

Ací podeu descarregar la programació completa de les jornades