Exposició 'Bibliobstreta'

De Mireia Pérez

 

4 DE MARÇ – 18:00h BIBLIOSTRETA – INAUGURACIÓ EXPO “BIBLIOSTRETA” DE MIREIA PÉREZ
(Fins a l’11 d’abril a la sala d’exposicions)

A LES 19:00h – XARRADA EXPLICATIVA + TALLERS
A causa de les condicionaments que imposa la COVID-19 es prendran totes les mesures necessàries: l’aforament serà limitat i caldrà reservar per a la inauguració i per als tallers, a través del telèfon 963 92 20 88 o del correu activitats@carevolta.org.

L'obra és una crida a l'autoexploració i la presa del propi cos. A l'acte-reconeixement i al qüestionament dels dispositius que ens presenta la ciència ginecològica, així com la seua metodologia de base. Huit anys de dolor crònic i un diagnòstic tardà han portat l'artista a qüestionar i criticar la normalització del dolor pelvià en les consultes de ginecologia, la predisposició dels nostres òrgans en primaris i secundaris segons el seu valor per a la reproducció i l'oblit de la vulva i les seues representacions, així com el desconeixement i la falta d'investigació en les malalties com l'endometriosi o l'adenomiosis i tabús com el de l’“ejaculació femenina”.
...............
Mireia Pérez Rodríguez, 1994 (València). És una artista multidisciplinària que ha
dedicat els seus últims anys de producció a plasmar les experiències viscudes en
una societat patriarcal com a cos vulvaritzat, amb una expressió de gènere fluida.
Per això tracta conceptes com la sexualitat, l'expressió de gènere, l'autoconcepció
i lectura del cos.

La seua línia l'ha portada a exposar obra tant en espais institucionals com en centres culturals autogestionats o festivals d'art i gènere, així com congressos de sexologia amb perspectiva de gènere com l'II Congrés Nacional de Sexolologia de Mèrida, amb un projecte d'instal·lació interactiva. Durant l'esclat del coronavirus en 2020, comença el seu recorregut internacional a través del format en línia fins a ser seleccionada en 2021, per a una residència artística d'un mes en Kumasi, Ghana, Àfrica.


Odoo • Text i Imatge

Començar a escriure aquí...