Manifestació 9 d'octubre

El pròxim dilluns 9 d’Octubre, Diada del País Valencià, ens retrobem a la plaça de Sant Agustí, a les 18.00 h, per a reivindicar un País Valencià lliure de valencianofòbia, d’injustícies, LGTB-fòbia, masclisme, racisme i odi en la tradicional marxa pels carrers de València.

En els últims 8 anys hem avançat en allò que depén de la societat i les institucions valencianes (economia i ocupació, drets socials i democràtics, territori i medi ambient, reconeixement del valencià, la lluita contra la discriminació per raó de sexe, gènere, llengua o origen…). Però a l’ofec que significa l’històric espoli fiscal, hi hem d’afegir les primeres actuacions del nou Govern valencià del bipartit PPVOX, molt negatives i preocupants.

Tanmateix, la societat valenciana ha evolucionat i, malgrat les pretensions de la nostàlgia postfranquista, no és possible retornar al passat. Hi ha canvis consolidats, i generacions noves que no estan disposades a permetre cap retrocés al més negre passat.

“País Valencià antifeixista” és l’afirmació que no permetrem el retorn al passat, i és, sobretot, la voluntat decidida de continuar avançant en el camí dels drets, la llibertat i la democràcia, i en favor de la majoria del poble valencià.
 
---

La Comissió 9 d’Octubre està formada per les entitats Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ACV Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, CCOO-PV, Compromís, Decidim, Intersindical Valenciana, ERPV, EUPV, Federació Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Podem i Societat Coral El Micalet.
Odoo • Text i Imatge