Molotov

12-13/10: al Carme Teatre

Els dies 12 i 13 d'octubre la sala Carme Teatre acollirà l'obra MOLOTOV. VIDA I MORT DE CIPRIANO MARTOS, MILITANT ANTIFRANQUISTA. Dirigida per David Pinto. L'obra denuncia l'assassinat en 1973 de Cipriano. Va ser detingut després de repartir octavetes als treballadors d'una fàbrica a Igualada (Barcelona). La causa oficial de la seua mort va ser la ingesta d'un còctel molotov en el transcurs d'un interrogatori a la casa caserna de la Guàrdia Civil a Reus (Tarragona). La seua família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l'interrogatori, i ja mort se'ls va impedir veure el cos, que va ser enterrat secretament en la fossa comuna del cementeri de Reus.

Anys després el seu germà ha presentat querella per l'assassinat en la Querella Argentina que jutja els crims del franquisme. I en l'actualitat diferents col·lectius memorialistes estan reivindicant que s'òbriga la fossa comuna a la qual va ser llançat el seu cos.

Aquesta obra ens mostra com el franquisme va utilitzar la tortura, una dictadura criminal. Uns crims que encara romanen impunes.

Al voltant d'aquestes dates es presentarà a València una querella denunciant les tortures que un grup de xiques i xics antifranquistes van patir en 1972.

Aquesta convocatòria està impulsada des d'Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme i Carme Teatre i compta amb la col·laboració de les entitats: Amnistia Internacional, Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del PV, Ca Revolta, CGT, El Punt, A Tiro Hecho (companyia de teatre polític).

Acompanya'ns, compra ja la teua entrada

Més informació: article en eldiario.es

Odoo • Text i Imatge