Parc Natural de la marjal de Pego-Oliva

21/04: Colla excursionista

DIUMENGE 21 d'ABRIL 09.00 h — SENDERIME
PARC NATURAL DE LA MARJAL DE PEGO-OLIVA
(entre la Safor i la Marina Alta)

Eixida: 9.00h (a la rotonda de la Pantera Rosa)
Dificultat: Baixa
Durada: 2,5 hores
Longitud: 5 km
Recorregut: comencem la ruta al pàrquing de la Font Salà, on deixarem els cotxes. Entrarem al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, que té una extensió de 1.290 hectàrees i es troba envoltat per les serres de Mostalla, Migdia i Segària, que formen una ferradura oberta a la Mediterrània, al centre de la qual es troba la Marjal.

És un sistema palustre instal·lat en la zona més deprimida del conjunt, amb poc pendent i a nivell del mar. L'ecosistema és de gran productivitat, acull i serveix d'hàbitat d'una fauna rica i variada, amb alguns endemismes, i una vegetació molt ben conservada. És una zona d'emmagatzematge i descàrrega d'aigües subterrànies, que redueixen els efectes de les inundacions i li regalen qualitat a l'aigua. També és vital per als moviments migratoris de les aus, per la qual cosa el conjunt té uns importants valors naturals, científics i paisatgístics.

Hi ha dos rius principals que el travessen: el Bullent, a la part nord, i el Racons, a la sud.

Acabarem el recorregut on el comencem, a la Font Salà, on podrem banyar-nos en aigües termals (la temperatura de l'aigua està sempre per sobre dels 21ºC)

Dinar: Dinarem en el xiringuito que hi ha a la mateixa Font Salà.
---
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com
Bo d’ajut: 3/5 euros.

Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb una assegurança pròpia.
Imatge: Wikimedia 
Odoo • Text i Imatge