Tres cavalls

Inauguració de l'exposició: 14S


Des del 14 de setembre fins al 8 d'octubre de 2021

Tres cavalls · Núria Fernández Puig

Exposició de pintura

Inauguració dia 14 de setembre a les 19:00 h.

Horari: dilluns a dissabte, de 18:00 a 22:00 h

 

El títol d'aquesta exposició fa referència a tres sèries pictòriques amb un element en comú: la figura del cavall. La primera sèrie, titulada Retrats Eqüestres, on la imatge monocroma del cavall se superposa a un fons de colors vius i espontanis, pretén una visió diferent als tradicionals retrats eqüestres realitzats en tota la història de l'art. Retrats, on la representació del cavall es realitzava amb la intenció de transferir els atributs propis del cavall, com la força, la noblesa, el poder, l'elegància i la bellesa, a la persona retratada, emfatitzant així la personalitat d'aquesta. En aquesta sèrie, el cavall es retrata sense el genet, tal com és, recuperant d'aquesta manera els seus atributs naturals.

La motivació que ha originat la segona sèrie titulada Ser Cavall, és induir a una reflexió sobre la relació Ésser humà – Cavall. Reflexió que es pot extrapolar a la relació i manipulació de la Natura per nosaltres, els humans. En aquesta sèrie s'ha utilitzat pintura en combinació amb la imatge tècnica mitjançant els procediments de transferència fotogràfica i el collage; sent els principals referents artístics de què s'alimenta els collage pictòrics de Kurt Schwitters (Alemanya, 1887-1948) i de Robert Rauschenberg (EEUU, 1925-2008).

El cavall sense nom és la tercera sèrie que completa aquest projecte expositiu. El títol fa al·lusió a un cavall lliure, un cavall sense amo i, per tant, un cavall sense nom. Així, es representa el cavall en llibertat de moviment, en mimesi amb l'espai que ocupa, o bé sent el mateix, paisatge i cavall. En aquesta sèrie, els referents artístics són variats. Tots ells utilitzen llenguatges abstractes. Possiblement per aquest fet aquesta sèrie és la que més s'acosta a l'abstracció sense perdre el llenguatge figuratiu i simbòlic.

En aquesta exposició, Núria Fernández ens mostra un espai protegit que interacciona amb la realitat personal de cada espectador. On, a través de la bella i potent figura del cavall, ens trasllada a un viatge d'emocions en un espai de contrastos. On, les dualitats dialoguen i es complementen utilitzant la imatge del cavall com a símbol de transformació, com a força creadora d'una realitat futura en harmonia amb la Natura. Una realitat de la qual som part integrant i que està totalment subordinada a la nostra actitud i respecte per la Natura.

Odoo • Text i Imatge