Valldigna: mar i muntanya

22/01: Barranc de Manesa. Colla excursionista

DIUMENGE 22 de GENER de 2023 08.00h — SENDERISME
VALLDIGNA: MAR I MUNTANYA (la Safor)
Barranc de Manesa

Eixida: 8.00h (a la rotonda de la Pantera Rosa)
Dificultat: Baixa
Durada: 5 hores
Longitud: 6 km
Desnivell: 200m

Recorregut: Començarem la ruta circular pel barranc de Manesa des del mateix municipi de Barx, l'únic poble dels quatre de la comarca natural de la Valldigna que es troba encimbellat entre els massissos del Mondúver i de l'Aldaia.

Només iniciar la marxa, ens trobem amb un antic pou de neu, vestigi de l'antic comerç del gel i, tot seguit, per la font de la Benita, començarem l'ascensió per la pista de Pinet fins a una microreserva de flora i una altra nevasca, petita nevera de neu. El barranc de Manesa, un típic barranc mediterrani, prou ben conservat des del punt de vista paisatgístic, és fàcil de recórrer, i en algun tram coincideix amb el PR-60.

Després de retornar a Barx, descendirem en cotxe a Simat, per visitar el monestir cistercenc de Santa Maria de la Valldigna i l'antiga mesquita de la Xara que, juntament amb la de Calles, és l'única en peu del País Valencià.

Dinar: Reservarem de menú en un restaurant de la zona.

Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionista@gmail.com

Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb una assegurança pròpia.
La imatge que acompanya l'entrada pertany al web auntirdepedra.com
Odoo • Text i Imatge