25 anys de la Companyia Teatre Micalet

El 13 de maig de 1995 estrenava el primer muntatge: 'Nàpols milionària' d'Eduardo de Filippo

Des de Ca Revolta volem donar l'enhorabona a la companyia per la tossuderia i la coherència que han demostrat al llarg de la trajectòria. També, per descomptat, per fer-nos riure i plorar, evadir-nos i reflexionar des de la proximitat, com només ho permet el teatre.

Us enllacem una entrevista de Núria Cadenes, publicada a Vilaweb, amb dos dels fundadors de la companyia, Joan Peris i Pilar Almeria (amb qui conversàrem el passat 30 d'abril en la trobada virtual sobre La subestimació de la cultura).

La introducció de Cadenes fa així: "El 13 de maig de l’any 1995, Pilar Almeria i Joan Peris (juntament amb Ximo Solano, que al cap d’un temps va continuar per uns altres camins) van decidir de formar aquesta companyia que ha demostrat, amb talent i tenacitat, que es pot fer teatre popular i de qualitat i en català a la ciutat de València, que es poden superar les maltempsades i confegir, al remat, una bella, intensa, vivíssima història d’èxit. Des del primer Eduardo de Filippo fins al darrer (de moment) i meravellós Anton Txèkhov, han enfilat clàssics i contemporanis, creacions col·lectives, teatre de ballar i de poesia, experimental, popular, de tot. Han aconseguit de recuperar i crear i mantenir i expandir un públic on semblava que no s’hi volia deixar créixer ni cultura ni res".

El dramaturg Manuel Molins també ha reflexionat sobre l'aniversari en aquest article publicat al Levante-EMV: Teatre, cultura i resiliència.

Enhorabona i per molts anys!
Odoo • Text i Imatge