Benimaclet, la revolta permanent a l’aldea d’Obèlix

Un reportatge d'Esperança Camps

"En poc més de dos mesos el barri de Benimaclet de València ha estat notícia per la força de la gent mobilitzada que escridassa i rebutja els feixistes d’España 2000 i impedeix el desallotjament del Centre Social Ocupat i Anarquista l’Horta (CSOA l’Horta).

Aquesta manera d’enfrontar-se als problemes ve de lluny. A còpia d’anys i d’una conscienciació permanent, els veïns del barri estan organitzats en l’Associació de Veïns de Benimaclet i Cuidem Benimaclet. Els uneix la necessitat de continuar essent i continuant marcant, dins les seues possibilitats, el camí del futur. A vegades discrepen en la manera com s’han de fer les coses, però junts han impedit un gran PAI (Pla d’Actuació Integrada), el PAI de Metrovacesa, que n’hauria canviat la fesomia i s’hauria menjat els últims reductes d’horta. Amb aquesta empenta han mantingut un ecosistema de mida humana, com el poble independent que va ser i que va nàixer menut i en plena horta. Ara en conserva la idiosincràsia. I aquest, entre molts més, n’és un dels atractius. També un dels grans perills".

Podeu llegir el reportatge sencer, publicat el 26/12/2020, amb les intervencions d'un grapat d'amics i amigues de Ca Revolta al diari Vilaweb.
Odoo • Text i Imatge