Ca Revolta, a mà esquerra

Un article de Toni Mollà

"Al número 10 del carrer de Santa Teresa, al cor mateix del barri de Velluters de València, Ca Revolta va obrir portes l'any 2000 per a impulsar i dinamitzar propostes cíviques i el teixit associatiu de la ciutat. Un treball tossut, pura militància, que, en les èpoques més fosques de la ciutat, ha patit la persecució obsessiva de la dreta més rupestre.

No és un cas únic a la ciutat, ni en un sentit ni en l'altre. Sort en tenim de la Societat el del Centre Octubre o de determinats cafès, com ara el Lisboa, que sempre han complit funcions parapúbliques dignes d’aplaudir. Sense aquestes incubadores socioculturals, cadascuna en la seua parcel·la, València seria molt pitjor que ara. Al capdavall, la societat civil (inclosa la propietat privada i l'associacionisme voluntari) són l'autèntic cor i cervell de les societats democràtiques".

Quan fa poc que hem celebrat el vinté aniversari, l'amic Toni Mollà ens dedica la primera col·laboració del 2021 en La Vanguardia i ens ompli de goig. Ací podeu llegir l'article sencer.

Odoo • Text i Imatge