Comiat al Negre

Amics i amigues de Ca Revolta, volem comunicar-vos que el nostre estimat company i amic Bernat Fuentes, al qui totes coneixem com el Negre, ens ha deixat per a fer un camí sense retorn. El Negre ha lluitat de valent contra la seua malaltia durant un any, però no ha reeixit.

Als qui vam coincidir amb el Negre, no vos descobrirem les seues qualitats humanes; no obstant, volem manifestar-les en veu alta, perquè l’acompanyen en l’últim viatge.
El Negre era, sobretot, un llibre obert: solidari, honrat, simpàtic, valent i combatiu, molt compromés amb totes les causes que considerava justes.

I tot això presidit per una enorme modèstia personal, insòlita en aquest temps en què els valors democràtics i els drets humans fan aigua per molts costats i, en canvi, es promociona -des dels poders fàctics- l’individualisme hedonista i excloent, el culte als diners i al consumisme i cercar l’èxit individual a qualsevol preu. Doncs bé, res d’això casava bé amb la seua «manera de viure».

Negre, te trobarem molt a faltar!!!

Sí Negre, trobarem a faltar les teues albades i els teus fandangos, la teua disponibilitat a ajudar, els teus consells, les converses polítiques sempre apassionades i els esmorzars, el somriure i els riures davant de situacions difícils, les teues faenes d’obrer per als amics i coneguts... però, sobretot, la teua amistat.

La teua participació entusiasta en l’obra de l'edifici que hui és Ca Revolta -junt a una colla de companys i companyes- va ser decisiva per a finalitzar amb èxit una rehabilitació enlluernadora.

Durant la convalescència has tingut tot el suport afectuós de la teua companya Mariajo i de la teua filla Alba. Elles t'han ajudat a aguantar millor la duresa de la malaltia que has patit. Els teus amics i amigues hem estat pendents de la teua evolució encara no hem pogut visitar-te tant com haguérem volgut, donades les teues limitacions físiques. L’última vegada que ens veiérem amb tu un grup d’amics va ser fa quasi dos mesos per a fer-nos una cervesa a Ca Bassot, a Burjassot.

Eixe dia sempre serà nostre, Negre.

Bé company, ja no queda més que acomiadar-te com cal i dir-te: «Bon viatge per als guerrers, que al seu poble són fidels».

València, 26 de gener de 2023.
////
El Negre estarà hui al tanatori de Paterna (carrer dels Coeters, 17), a partir de les 12.30 h, i demà, divendres 27, a les 12:00 h serà la cerimònia de comiat.
 

Imatge: programa "Terres de cinema", d'À Punt.