Comiat de Vicent Torres

La pèrdua d'un company, d'un amic, com Vicent Torres, resulta sempre colpidora tot i que coneixíem les dificultats i entrebancs de salut que l'acompanyaven últimament. Dins de Ca Revolta (organització a la qual pertanyia), la relació que alguns de nosaltres vàrem mantenir amb ell durant anys tractant de reflexionar i debatre sobre qüestions de territori, infraestructures, mobilitat, medi ambient... o el que fora, va consolidar uns lligams perdurables, molt valuosos, a més de contribuir a enriquir-nos en la consciència d'una identitat, i a configurar una visió del món que volíem -i volem- millor. Uns lligams que ara semblen trencar-se amb la seua marxa.

Compromès amb organitzacions de l’esquerra revolucionària dels anys 60, activista als moviments socials i ecologistes, inspirador de polítiques progressistes... Lluny queden els temps de la seua participació en la lluita clandestina contra la dictadura franquista i que algunes persones ací presents vàrem compartir amb ell en l'Associació de Veïnes i Veïns de Benimàmet, el seu estimat barri.

I malgrat tot, queda el seu record, queden els seus manifestos, els seus escrits, queda el seu pensament, queden les seues imatges... i tot això continuarà testimoniant-nos la seua presència.

Una abraçada molt forta a Imma, a Clara, a Miquel, i a tota la gent que ha gaudit de la seua companyia en un moment o altre. Bon viatge, Vicent!

València, 20 de maig de 2024

---
Ací podeu escoltar una entrevista que li férem a Vicent en el 2019 per al nostre programa de ràdio Al 10 de Santa Teresa.
Odoo • Text i Imatge