Derivar no equival a enviar a la deriva!

Al voltant del servei de sol·licitud de l'IMV

El projecte de Servei d'informació i acompanyament per a la sol·licitud de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió que posàrem en marxa al setembre, l'hem hagut de cancel·lar per causa de força major.

Lamentem profundament no poder continuar -com és el nostre desig- el treball que hem realitzat durant tota la tardor i part de l'estiu del 2020, però no és possible.

Encara que la causa principal respon a algunes baixes sobrevingudes en l'equip que estàvem desenvolupant el projecte, volem assenyalar un aspecte que no és fútil: quasi el 100% de les 42 persones/famílies que han utilitzat aquest servei gratuït d'informació, gestió de sol·licituds i acompanyament no tenien altres possibilitats ni mitjans de fer el tràmit telemàtic de l'IMV.

D'això, parlarem en una entrevista amb la regidora responsable de Benestar Social de l'Ajuntament de València però, resumint, la contestació va ser que la gestió de l'IMV és competència de la Seguretat Social i no dels serveis socials (¿).

Això ja ho coneixíem perfectament en demanar l'entrevista però no pensarem què els responsables polítics de l'ajuntament de València -més enllà de a qui li correspon una o una altra competència- mirarien cap a un altre costat i amb indiferència davant de la necessitat d'ajuda en la tramitació d'un dret social com l'IMV.

D'això, també en volíem parlar amb la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials. Li sol·licitàrem una entrevista el 24/11/2020 de la qual mai vam tindre contestació oficial.

Finalment, volem demanar disculpes a totes les persones que havien sol·licitat ajuda i estan en torn d'espera per a cursar la sol·licitud de l'IMV però que, lamentablement; no podrem atendre.

La majoria de les persones que han acudit a aquest servei venien "derivades" dels Centres Municipals de Serveis Socials o de les Cáritas parroquials.

No confonguem Serveis Socials amb Treball Social, perquè no són la mateixa cosa.

Derivar no equival a enviar a la deriva!

Odoo • Text i Imatge