Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora

15/11: teatre

Tornem un altre any a la Carme Teatre amb Teatre i Memòria Històrica amb l’obra de teatre “Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora” de la companyia La Ravalera.

PERÒ QUI ÉS LA PASTORA?
La memòria de La Pastora, anomenada Teresa i també Florencio, ha viscut durant anys a l'imaginari col·lectiu de la gent criada a l'interior de Castelló.
Va habitar els límits dels gèneres, la propaganda franquista la va presentar com a dona lèsbica i sanguinària, molt masculina. Fou condemnada a la marginalitat i a l'exclusió social a causa de la incomprensió davant la diferència. Es va unir al maquis fugint de l'assetjament i les humiliacions.
Amb aquesta representació i el posterior debat amb Elena Solanas i Manolo Sanmartín, volem fer memòria i recordar a Florenci Pla, La Pastora, que va passar 17 anys en diferents presons franquistes.

Aquesta convocatòria, que està impulsada des d’Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme i Carme Teatre, compta amb la col·laboració de les entitats: Amnistia Internacional, Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del PV, Ca Revolta, CGT i El Punt (Centre d’autoaprenentatge).

Les entrades ja estan a la venda. T'esperem el dia 15 de novembre, dimecres, a les 19.00 h, al Carme Teatre.
Odoo • Text i Imatge