Manuel Molins, premi al Mèrit Cultural

Guardó atorgat per l'Ajuntament de València

El jurat dels Premis al Mèrit Cultural Ciutat de València ha donat a conéixer els guardonats d’esta segona edició, tres noms de disciplines diferents: l’il·lustrador Paco Roca, la catedràtica de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València Pilar Roig i el dramaturg Manuel Molins.

En Molins, que en tantes ocasions ha col·laborat amb aquesta casa i que encunyà la frase "De llocs com Ca Revolta en són parits ben pocs" es reconeix “el compromís intel·lectual amb el teatre independent i la recuperació de la llengua i cultura pròpies del País Valencià”, ja que "es tracta d'un autor prolífic, d'una llarga producció teatral en valencià, caracteritzada per una gran diversitat formal i temàtica”. Se subratlla que "des dels inicis de la seua carrera manté una vinculació i acostament del teatre valencià a les tendències europees, traslladant a la seua obra les preocupacions filosòfiques i les paradoxes polítiques i socials de la contemporaneïtat. El seu reconegut caràcter crític i combatiu, plasmat en els seus textos i en la direcció escènica de destacades produccions teatrals, li permet erigir-se com un dels referents actuals de la dramatúrgia valenciana independent”.

Estos guardons premiaran anualment les persones que meresquen un reconeixement en el món de la cultura. Estan dirigits a professionals de qualsevol disciplina que hagen tingut un reconeixement a València o fora. Els guanyadors podran ser persones físiques o jurídiques vinculades a la ciutat i cadascun dels premiats rebrà 6.000 euros i un trofeu realitzat per l'estudi valencià de disseny Lavernia i Cienfuegos. L'acte de lliurament es farà el 5 de maig, a les 11:30 h, al Consolat del Mar.

 
Odoo • Text i Imatge