Miscel·lània

El dimarts 11 de febrer, a les 19:30h s'inaugurà l'exposició i es presentà el llibre de fotografies i poemes “MISCEL·LÀNIA”, Amb la participació Dolors Gibert (autora fotografies), Rafael Casanova (autor poemes), Albert García (prologuista) i Carles B. Gorbs (editor).L'exposició romandrà fins al 6 de març.Horaris de visites: de dilluns a divendres de 18 a 21 hores i els dissabtes a partir de les 19 hores.

El dimarts 11 de febrer, a les 19:30h s'inaugurà l'exposició i es presentà el llibre de fotografies i poemes “MISCEL·LÀNIA”, amb la participació Dolors Gibert (autora fotografies), Rafael Casanova (autor poemes), Albert García (prologuista) i Carles B. Gorbs (editor).L'exposició romandrà fins al 6 de març.Horaris de visites: de dilluns a divendres de 18 a 21 hores i els dissabtes a partir de les 19 hores.Una exposició de fotografies i llibre de Dolors Gibert on es recull una pinzellada del treball que ha realitzat al llarg de la seva vida professional, sobretot dels últims 15 anys. A cada fotografia s’ha afegit un fragment, una frase, d’un poema del reconegut i guardonat poeta valencià Rafael Casanova.


Aquesta exposició consta de dos apartats: MOMENTS i DOCUMENTS. Mentre que en el primer, Dolors Gibert ens mostra la seva faceta més íntima i artística, en el segon ens proposa una mirada més fotoperiodística i documental i, per tant, de vegades, més crítica.


Tot i això, el que l’autora ens vol transmetre és reflexió. En l'apartat de MOMENTS perquè transmeten una harmonia entre les persones i el seu entorn natural o, simplement, perquè evoquen sentiments de tendresa, amor, sensibilitat... intentant oferir una certa estètica i composició. En DOCUMENTS la seva intenció és provocar una certa reflexió envers a la pobresa, solitud, injustícia, desigualtat, oblit...


D'aquesta manera, Gibert i Casanova, ens ofereixen, doncs, una miscel·lània fotogràfica i poètica on han unit les seves dues disciplines artístiques (poesia i fotografia) per tal d'oferir una proposta literària i gràfica alhora, sense que cap de les dues renunciï al seu propi llenguatge expressiu.


Aquest diàleg ha estat possible gràcies a un excel·lent exercici de comprensió, percepció i complicitat de tots dos autors i, consegüentment, de tots dos llenguatges que, tot i que la fotografia no descriu plenament el fragment del poema i a l’inrevés, s’harmonitzen i complementen per proposar una coherent unitat expressiva.


Com diu el prologuista del llibre, el poeta i escriptor Albert García, "...ens proposen participar de la interpretació particular de cadascú quan està emocionat. Quan un vers i una imatge entren per la porta del cor. Victòria de l’art".


L'exposició romandrà fins al 6 de març.Horaris de visites: de dilluns a divendres de 18 a 21 hores i els dissabtes a partir de les 19 hores.