Pregó 20é aniversari

A càrrec de la metgessa Marta López

Companyes, amigues, veïnes... benvingudes als 20 anys de Ca Revolta!!

20 anys són, doncs... mooolts anys! I són moltes lluites, moltes reivindicacions, moltes manifestacions, molta cultura, molt d’això que diem “fer barri”. Ca Revolta ha sigut i és un pilar fonamental d’aquesta gran xarxa social que estem creant mica a mica entre totes. Ca Revolta (o “Ca Re” com ens agrada dir a qui l’estimem) és escenari de moltes trobades: un concert, un recital de poesia, un teatre, un acte polític,
una festa ...però també de les nostres reunions: l’Assemblea Feminista de Ciutat Vella, les FAPOCO, les iaiaflautes i tantes altres col·lectives trobem a Ca Revolta el nostre espai, la nostra casa. Perquè Ca Revolta ens acull a totes!!

Ens està tocant viure un moment molt difícil, no sols a nivell sanitari, també a nivell social i polític: la pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest les grans mancances del sistema sanitari (retallat i privatitzat durant anys) i del sistema capitalista i heteropatriarcal. I estem veient que ni els polítics ni les institucions ens faran resistir socialment a aquesta crisi global. La resposta: les xarxes de suport mutu a
cada barri, a cada poble... Hem de donar un pas més enllà: hem de desmuntar eixa definició individualista de l’OMS que entén la salut com “mancança de malaltia” o “benestar bio-psico-social” i redefinir-la: hem d’entendre la salut com a be comú, col·lectiu... una salut i una sanitat feta per totes i per a totes! I és ací on
Ca Revolta juga un paper fonamental: crea xarxa social i de cures on poder desenvolupar-nos, créixer en comunitat i cooperació i treballar per la nostra salut i per la salut col·lectiva.

Lluitem per una sanitat pública 100% i de qualitat, però amb molts més cognoms: col·lectiva, comunitària, lliure de vincles mercantilistes i desmedicalitzada, de xarxes de cures i autocures, igualitària, que trenque amb les diferències socials i classistes, que tinga en compte també els condicionants socioeconòmics i mediambientals... en definitiva: una sanitat revolucionària que trenque amb l’enfocament de la sanitat de les cures heteropatriarcals i paternalistes i amb el capitalisme productiu.

A més, no oblidem que els àmbits de l’acció cultural i de l’acció social i política són també, doncs, part essencial per a construir eixa bona salut col·lectiva que caracteritza una societat sana, democràtica i progressista. Una salut col·lectiva a la que aspirem i a la que volem contribuir: Ca Revolta ha de continuar sent lloc d’origen d’iniciatives en aquest sentit, com ho ha estat durant els anys passats. Cal no afluixar en l’esforç col·lectiu que mantindrà viu un projecte com el de Ca Revolta.

Benvingudes al nostre balcó, on els aplaudiments seran per a totes, on no volem heroïnes explotades sinó treballadores amb condicions dignes, on totes (diverses i dissidents) tenim espai!

Ara us convidem a escoltar les albaes i a tastar les delícies de Sucamulla, el nou bar de Ca Revolta.

Us animem a complir amb les recomanacions sanitàries de distanciament, mascareta, higiene... ja sabeu: cuidem-nos!

I finalment, estigueu a l'aguait perquè ara hi haurà sorpreses amb la gent d'El Distanciament social.

Benvingudes a Ca Revolta!!

Ca Revolta... 20 anys, 1 pandèmia i... SEGUIM, SEGUIREM!!
23/10/2020
Odoo • Text i Imatge

Començar a escriure aquí...